Jdi na obsah Jdi na menu

ZVĚŘINOVÉ RECEPTY

19. 7. 2020

 RECEPT   

  1. Do hrnce dáme rozehřát olej.
  2. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno.
  3. Poté ji osmahneme dozlatova a přidáme na kostky nakrájené maso, mírně osmahneme asi 5 minut.
  4. Vše zalijeme vodou a přisypeme sladkou mletou papriku, sůl, gulášové koření, grilovací koření a trochu pepře.
  5. Vše vaříme do té doby než maso změkne, tedy asi 45 minut.
  6. Dáváme pozor, aby se nám maso nerozvařilo.
  7. Připravíme si do hrnku vodu a do ní rozmícháme asi 2 lžíce hladké mouky.
  8. Směs vmícháváme do guláše do té doby než se nám bude zdát, že je dost hustý a necháme projít varem.
  9. Jako přílohu můžeme podávat vařené těstoviny, knedlíky nebo jen chleba.
  10. Vše nakonec ozdobíme zeleninou.

DANČÍ   GULÁŠ

INGREDIENCE :

                           0,75 kg daňčí maso

·                                 olej

·                                 cibule

·                                 mouka (hladká)

·                                 mletá paprika

·                                 pepř

·                                 grilovací koření

·                                 gulášové koření

                          ČAS PŘÍPRAVY - 1 HODINA