ZVĚŘINOVÉ RECEPTY
19. 7. 2020
RECEPT
- Do hrnce dáme rozehřát olej.
- Oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno.
- Poté ji osmahneme dozlatova a přidáme na kostky nakrájené maso, mírně osmahneme asi 5 minut.
- Vše zalijeme vodou a přisypeme sladkou mletou papriku, sůl, gulášové koření, grilovací koření a trochu pepře.
- Vše vaříme do té doby než maso změkne, tedy asi 45 minut.
- Dáváme pozor, aby se nám maso nerozvařilo.
- Připravíme si do hrnku vodu a do ní rozmícháme asi 2 lžíce hladké mouky.
- Směs vmícháváme do guláše do té doby než se nám bude zdát, že je dost hustý a necháme projít varem.
- Jako přílohu můžeme podávat vařené těstoviny, knedlíky nebo jen chleba.
- Vše nakonec ozdobíme zeleninou.
DANČÍ GULÁŠ
INGREDIENCE :
0,75 kg daňčí maso
· olej
· cibule
· mouka (hladká)
· mletá paprika
· pepř
· grilovací koření
· gulášové koření
ČAS PŘÍPRAVY - 1 HODINA