ZVĚŘINOVÉ RECEPTY 8
19. 7. 2020
RECEPT
- Kostičky cibule necháme zrůžovět na slanině, pak přidáme kousky zvěřiny i bůčku, sůl a paštikové koření.
- Podlijeme, udusíme do měkka a dáme vystydnout. Maso umeleme s játry a smícháme se žloutky ušlehanými ve smetaně.
- Směsí naplníme formu vyloženou fólií, uzavřeme a ve vodní lázni hodinu zvolna pečeme v troubě při teplotě 85 °C. Suroviny na želé smícháme, vlijeme do formy vyložené folií a dáme ztuhnout.
ZVĚŘINOVÁ PAŠTIKA S VINNÝM ŽELÉ
INGREDIENCE :
POKRM
- 500 g maso ze zvěřiny
- 150 g vepřová játra
- 200 g vepřový bůček
- 150 g slanina
- 1 cibule
- 3 žloutky
- 150 ml smetana
- sůl
- mletý pepř
- paštikové koření
ŽELÉ
- 200 ml voda
- 200 ml džusu z černého rybízu
- 100 ml červené víno
- 20 g želatina (v prášku)
ČAS PŘÍPRAVY
2 HODINY