Jdi na obsah Jdi na menu

ZVĚŘINOVÉ RECEPTY 8

19. 7. 2020

 RECEPT

  1. Kostičky cibule necháme zrůžovět na slanině, pak přidáme kousky zvěřiny i bůčku, sůl a paštikové koření.
  2. Podlijeme, udusíme do měkka a dáme vystydnout. Maso umeleme s játry a smícháme se žloutky ušlehanými ve smetaně.
  3. Směsí naplníme formu vyloženou fólií, uzavřeme a ve vodní lázni hodinu zvolna pečeme v troubě při teplotě 85 °C. Suroviny na želé smícháme, vlijeme do formy vyložené folií a dáme ztuhnout.

 ZVĚŘINOVÁ  PAŠTIKA  S  VINNÝM  ŽELÉ

INGREDIENCE :

 POKRM

  • 500 g maso ze zvěřiny
  • 150 g vepřová játra
  • 200 g vepřový bůček
  • 150 g slanina
  • 1 cibule
  • 3 žloutky
  • 150 ml smetana
  • sůl
  • mletý pepř
  • paštikové koření

 ŽELÉ

  • 200 ml voda
  • 200 ml džusu z černého rybízu
  • 100 ml červené víno
  • 20 g želatina (v prášku)
ČAS PŘÍPRAVY

 2 HODINY