Jdi na obsah Jdi na menu

ZVĚŘINOVÉ RECEPTY 7

19. 7. 2020

 

 RECEPT

  1. Vodu svaříme s octem a kořením a necháme vychladnout.
  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme na proužky a promícháme se zeleninovou směsí.
  3. Omyté a očištěné kančí maso protkneme kousky slaniny a osolíme.
  4. Na dno pekáče rozložíme polovinu zeleniny, na ni položíme připravenou kýtu, posypeme zbytkem zeleniny, zalijeme vychladlým nálevem, uzavřeme a necháme v chladu odležet 4 dny.
  5. Každý den maso otočíme.
  6. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo, stejně jako mrkev, petržel a celer.
  7. Na pánvi rozpustíme máslo a zeleninu na něm orestujeme.
  8. Pak zeleninu přeložíme do pekáče, na ni položíme odleželé maso a kolem rozložíme zeleninu z marinády.
  9. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C do měkka asi 2 hodiny.
  10. Během pečení maso podléváme vývarem a červeným vínem a obracíme je.
  11. Měkké maso vyjmeme z pekáče, ze zeleniny vyjmeme koření a rozmixujeme ji.
  12. Zalijeme smetanou, přidáme šípkovou marmeládu a prošleháme.
  13. Je-li omáčka příliš řídká, zahustíme ji lžící hotové jíšky a krátce provaříme.
  14. Omáčku ochutíme citronovou šťávou a podle chuti osolíme.
  15. Podáváme s houskovým knedlíkem.

KANČÍ  KÝTA  SE  ŠÍPKOVOU  OMÁČKOU II.

INGREDIENCE :

 POKRM

  • 800 g kančí kýty
  • 200 g celer
  • 150 g kořenová petržel
  • 150 g mrkev
  • 2 cibule
  • 250 ml smetana (ke šlehání)
  • 200 ml červené víno
  • 200 ml vývar (masový)
  • 4 lžíce máslo
  • 60 g slanina
  • 4 lžíce šípková marmeláda
  • 1 lžíce hotová jíška (tmavá)
  • 1/2 lžíce citrónová šťáva
  • sůl
  • pepř

 MARINÁDA

  • 600 ml voda
  • 2 cibule
  • 2 lžíce ocet
  • 4 kuličky černý pepř
  • 6 kuličky nové koření
  • 4 bobkový list
  • 3 větvičky tymián
  • 1 petržel
  • 1 mrkev
  • 1 celer
ČAS PŘÍPRAVY

 2 HODINY 40 MINUT