ZVĚŘINOVÉ RECEPTY 7
19. 7. 2020
RECEPT
- Vodu svaříme s octem a kořením a necháme vychladnout.
- Cibuli oloupeme, nakrájíme na proužky a promícháme se zeleninovou směsí.
- Omyté a očištěné kančí maso protkneme kousky slaniny a osolíme.
- Na dno pekáče rozložíme polovinu zeleniny, na ni položíme připravenou kýtu, posypeme zbytkem zeleniny, zalijeme vychladlým nálevem, uzavřeme a necháme v chladu odležet 4 dny.
- Každý den maso otočíme.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo, stejně jako mrkev, petržel a celer.
- Na pánvi rozpustíme máslo a zeleninu na něm orestujeme.
- Pak zeleninu přeložíme do pekáče, na ni položíme odleželé maso a kolem rozložíme zeleninu z marinády.
- Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C do měkka asi 2 hodiny.
- Během pečení maso podléváme vývarem a červeným vínem a obracíme je.
- Měkké maso vyjmeme z pekáče, ze zeleniny vyjmeme koření a rozmixujeme ji.
- Zalijeme smetanou, přidáme šípkovou marmeládu a prošleháme.
- Je-li omáčka příliš řídká, zahustíme ji lžící hotové jíšky a krátce provaříme.
- Omáčku ochutíme citronovou šťávou a podle chuti osolíme.
- Podáváme s houskovým knedlíkem.
KANČÍ KÝTA SE ŠÍPKOVOU OMÁČKOU II.
INGREDIENCE :
POKRM
- 800 g kančí kýty
- 200 g celer
- 150 g kořenová petržel
- 150 g mrkev
- 2 cibule
- 250 ml smetana (ke šlehání)
- 200 ml červené víno
- 200 ml vývar (masový)
- 4 lžíce máslo
- 60 g slanina
- 4 lžíce šípková marmeláda
- 1 lžíce hotová jíška (tmavá)
- 1/2 lžíce citrónová šťáva
- sůl
- pepř
MARINÁDA
- 600 ml voda
- 2 cibule
- 2 lžíce ocet
- 4 kuličky černý pepř
- 6 kuličky nové koření
- 4 bobkový list
- 3 větvičky tymián
- 1 petržel
- 1 mrkev
- 1 celer
ČAS PŘÍPRAVY
2 HODINY 40 MINUT