Jdi na obsah Jdi na menu

ZVĚŘINOVÉ RECEPTY 5

19. 7. 2020

RECEPT

  1. Odleželého bažanta očistíme, nařežeme špičatým nožem kapsy a do nich vložíme kousky slaniny.
  2. Takto nachystaného bažanta vložíme na připravenou, oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli, kterou jsme nechali na tuku zpěnit.
  3. Podlijeme vodou nebo vývarem, přidáme koření a nejdříve pod pokličkou asi hodinu dusíme.
  4. Potom pečeme v troubě odkryté doměkka a během pečení přeléváme výpekem a podle potřeby podléváme vývarem.
  5. Měkkého bažanta vyjmeme, šťávu zaprášíme trochou mouky, promícháme, zalijeme vodou a dobře povaříme.
  6. Můžeme ještě doplnit malým kouskem nakrájené a rozpuštěné slaniny a podáváme s opékanými bramborami.

BAŽANT  NA  SLANINĚ

INGREDIENCE :

  • 1 bažant
  • 100 g slanina
  • sůl
  • 3 zrnko pepř
  • 3 zrnko nové koření
  • lžička tymián
  • 2 bobkový list
  • tuk (na osmažení)
  • 2 cibule
  • lžička mouka (hladká)
ČAS PŘÍPRAVY

 1 HODINA 50 MINUT