ZVĚŘINOVÉ RECEPTY 5
19. 7. 2020
RECEPT
- Odleželého bažanta očistíme, nařežeme špičatým nožem kapsy a do nich vložíme kousky slaniny.
- Takto nachystaného bažanta vložíme na připravenou, oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli, kterou jsme nechali na tuku zpěnit.
- Podlijeme vodou nebo vývarem, přidáme koření a nejdříve pod pokličkou asi hodinu dusíme.
- Potom pečeme v troubě odkryté doměkka a během pečení přeléváme výpekem a podle potřeby podléváme vývarem.
- Měkkého bažanta vyjmeme, šťávu zaprášíme trochou mouky, promícháme, zalijeme vodou a dobře povaříme.
- Můžeme ještě doplnit malým kouskem nakrájené a rozpuštěné slaniny a podáváme s opékanými bramborami.
BAŽANT NA SLANINĚ
INGREDIENCE :
- 1 bažant
- 100 g slanina
- sůl
- 3 zrnko pepř
- 3 zrnko nové koření
- lžička tymián
- 2 bobkový list
- tuk (na osmažení)
- 2 cibule
- lžička mouka (hladká)
ČAS PŘÍPRAVY
1 HODINA 50 MINUT