ZVĚŘINOVÉ RECEPTY 4
19. 7. 2020
RECEPT
- Cibuli zpěníme na oleji, přidáme nakrájenou kořennou zeleninu a necháme mírně změknout.
- Pak přidáme cukr, rajský protlak, divoké koření a šípkový džem.
- Zalijeme vývarem nebo vínem a dusíme.
- Maso nakrájíme na plátky a prudce upečeme na pánvi, pak podusíme zvlášť, vložíme do omáčky a prohřejeme.
JELENÍ MEDAILONKY NA ŠÍPKOVÉ OMÁČCE
INGREDIENCE :
- 400 g jelení kýta
- 100 g slanina
- kořenová zelenina
- 150 ml rajčatový protlak
- 3 lžička cukr
- lžička divoké koření
- bobkový list
- lžička nové koření
- sůl
- cibule
- lžíce šípkový džem
- 2 lžíce mouka (hladká)
- likér (švestkový)
- lžíce citrónová šťáva
- 250 ml vývar
ČAS PŘÍPRAVY
2 HODINY