Jdi na obsah Jdi na menu

ZVĚŘINOVÉ RECEPTY 4

19. 7. 2020

RECEPT

  1. Cibuli zpěníme na oleji, přidáme nakrájenou kořennou zeleninu a necháme mírně změknout.
  2. Pak přidáme cukr, rajský protlak, divoké koření a šípkový džem.
  3. Zalijeme vývarem nebo vínem a dusíme.
  4. Maso nakrájíme na plátky a prudce upečeme na pánvi, pak podusíme zvlášť, vložíme do omáčky a prohřejeme.

JELENÍ  MEDAILONKY  NA  ŠÍPKOVÉ  OMÁČCE

INGREDIENCE :

  • 400 g jelení kýta
  • 100 g slanina
  • kořenová zelenina
  • 150 ml rajčatový protlak
  • 3 lžička cukr
  • lžička divoké koření
  • bobkový list
  • lžička nové koření
  • sůl
  • cibule
  • lžíce šípkový džem
  • 2 lžíce mouka (hladká)
  • likér (švestkový)
  • lžíce citrónová šťáva
  • 250 ml vývar
ČAS PŘÍPRAVY

 2 HODINY