Jdi na obsah Jdi na menu

ZVĚŘINOVÉ RECEPTY 3

19. 7. 2020

 RECEPT

  1. Maso opláchneme, obalíme slatinou a necháme cca hodinu uležet.
  2. Na části tuku osmažíme kořenovou zeleninu nakrájenou na plátky, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, koření, posypeme lžičkou cukru, přidáme maso a opečeme z obou stran.
  3. Maso pokapeme octem, podlijeme vařící vodou a v troubě doměkka dusíme.
  4. Při dušení občas podléváme.
  5. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou ze zbylého tuku a mouky, rozmícháme, zalijeme vlažnou vodou, přidáme hořčici, cukr, oloupané kolečko citronu a povaříme asi 30 minut, dokud nezhoustne v omáčku.
  6. Vzniklou omáčku zředíme smetanou, osolíme, vyjmeme citron a rozmixujeme.
  7. Přidáme maso pokrájené na porce a prohřejeme.

  SRNČÍ  NA  SMETANĚ

INGREDIENCE :

  • 0,5 kg srnčí kýta
  • slanina
  • pokrmový tuk
  • cibule
  • mrkev
  • celer
  • petržel
  • mouka (hladká)
  • smetana
  • citrón
  • pepř (celý)
  • nové koření
  • bobkový list
  • cukr
  • ocet
  • hořčice
  • sůl
ČAS PŘÍPRAVY

 2 HODINY