ZVĚŘINOVÉ RECEPTY 3
19. 7. 2020
RECEPT
- Maso opláchneme, obalíme slatinou a necháme cca hodinu uležet.
- Na části tuku osmažíme kořenovou zeleninu nakrájenou na plátky, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, koření, posypeme lžičkou cukru, přidáme maso a opečeme z obou stran.
- Maso pokapeme octem, podlijeme vařící vodou a v troubě doměkka dusíme.
- Při dušení občas podléváme.
- Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou ze zbylého tuku a mouky, rozmícháme, zalijeme vlažnou vodou, přidáme hořčici, cukr, oloupané kolečko citronu a povaříme asi 30 minut, dokud nezhoustne v omáčku.
- Vzniklou omáčku zředíme smetanou, osolíme, vyjmeme citron a rozmixujeme.
- Přidáme maso pokrájené na porce a prohřejeme.
SRNČÍ NA SMETANĚ
INGREDIENCE :
- 0,5 kg srnčí kýta
- slanina
- pokrmový tuk
- cibule
- mrkev
- celer
- petržel
- mouka (hladká)
- smetana
- citrón
- pepř (celý)
- nové koření
- bobkový list
- cukr
- ocet
- hořčice
- sůl
ČAS PŘÍPRAVY
2 HODINY