ZVĚŘINOVÉ RECEPTY 13
19. 7. 2020
RECEPT
- Maso omyjeme, odblaníme, prošpikujeme proužky slaniny a česneku, osolíme a opepříme. Zbytek slaniny rozškvaříme a opečeme na něm maso z obou stran. Podlijeme vývarem, octem, přikryjeme a ve vyhřáté troubě pečeme do měkka.
- Měkké maso odkryjeme, často otáčíme a poléváme sladkou smetanou, dokud nezčervená. Podáváme například s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.
PEČENÉ KANČÍ NA ČESNEKU
INGREDIENCE :
- 600 g kančí kýty
- 100 g slanina (uzená)
- sůl
- 4 stroužek česnek
- mletý černý pepř
- 1 lžíce ocet
- 300 ml vývar (bujón)
- 200 ml smetana (sladká)
ČAS PŘÍPRAVY
2 HODINY