Jdi na obsah Jdi na menu

ZVĚŘINOVÉ RECEPTY 13

19. 7. 2020

 RECEPT

  1. Maso omyjeme, odblaníme, prošpikujeme proužky slaniny a česneku, osolíme a opepříme. Zbytek slaniny rozškvaříme a opečeme na něm maso z obou stran. Podlijeme vývarem, octem, přikryjeme a ve vyhřáté troubě pečeme do měkka.
  2. Měkké maso odkryjeme, často otáčíme a poléváme sladkou smetanou, dokud nezčervená. Podáváme například s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.

PEČENÉ  KANČÍ  NA  ČESNEKU

INGREDIENCE :

  • 600 g kančí kýty
  • 100 g slanina (uzená)
  • sůl
  • 4 stroužek česnek
  • mletý černý pepř
  • 1 lžíce ocet
  • 300 ml vývar (bujón)
  • 200 ml smetana (sladká)
ČAS PŘÍPRAVY

 2 HODINY