Jdi na obsah Jdi na menu

ZVĚŘINOVÉ RECEPTY 11

19. 7. 2020

 RECEPT

  1. Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno a maso na větší kostky.
  2. Česnek oloupeme a prolisujeme.
  3. Slaninu chvíli škvaříme na pánvi a pak přidáme cibuli.
  4. V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na něj nakrájené maso a opékáme, aby se ze všech stran zatáhlo.
  5. Pak jej lehce posypeme moukou, osolíme, opepříme, promícháme a přidáme slaninu a cibuli.
  6. Lehce podlijeme vodou nebo vývarem a vínem. přidáme protlak, prolisovaný česnek, tymián a bobkový list.
  7. Maso dusíme téměř dvě hodiny a v případě potřeby přilijeme vodu nebo víno. podáváme s rýží.

SRNČÍ  KOUSKY  NA  VÍNĚ

INGREDIENCE :

  • 500 g srnčí maso
  • 100 g slanina
  • 250 g cibule
  • mrkev olej vývar
  • 200 ml víno (červené)
  • 1 lžíce rajský protlak
  • stroužek česnek
  • tymián
  • bobkový list
  • pepř
  • sůl
  • mouka (hladká)
ČAS PŘÍPRAVY

 2 HODINY 30 MINUT