ZVĚŘINOVÉ RECEPTY 11
19. 7. 2020
RECEPT
- Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno a maso na větší kostky.
- Česnek oloupeme a prolisujeme.
- Slaninu chvíli škvaříme na pánvi a pak přidáme cibuli.
- V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na něj nakrájené maso a opékáme, aby se ze všech stran zatáhlo.
- Pak jej lehce posypeme moukou, osolíme, opepříme, promícháme a přidáme slaninu a cibuli.
- Lehce podlijeme vodou nebo vývarem a vínem. přidáme protlak, prolisovaný česnek, tymián a bobkový list.
- Maso dusíme téměř dvě hodiny a v případě potřeby přilijeme vodu nebo víno. podáváme s rýží.
SRNČÍ KOUSKY NA VÍNĚ
INGREDIENCE :
- 500 g srnčí maso
- 100 g slanina
- 250 g cibule
- mrkev olej vývar
- 200 ml víno (červené)
- 1 lžíce rajský protlak
- stroužek česnek
- tymián
- bobkový list
- pepř
- sůl
- mouka (hladká)
ČAS PŘÍPRAVY
2 HODINY 30 MINUT