Jdi na obsah Jdi na menu

ZVĚŘINOVÉ RECEPTY 10

19. 7. 2020

RECEPT

  1. Maso nakrájíme na kostky a osolíme. V hrnci opečeme drobně nakrájenou slaninu, přidáme cibuli a orestujeme.
  2. Vhodíme kostky masa, přidáme cukr a maso ze všech stran opečeme.
  3. Zaprášíme mletou paprikou, přidáme bobkový list, nové koření, kmín, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a krátce osmahneme.
  4. Přidáme džem, víno, trochu vývaru, rozmícháme a provaříme ještě 20 minut.

 KANČÍ  GULÁŠ  NA  VÍNĚ

INGREDIENCE :

  • 750 g kančí maso (kýta)
  • 100 g slanina
  • 200 g cibule
  • 2 lžíce cukr
  • 2 lžíce paprika (mletá)
  • bobkový list
  • ř kuličky nové koření
  • kmín (drcený)
  • pepř
  • lžíce ocet
  • 80 g rajský protlak
  • lžíce mouka (hladká)
  • 3 lžíce džem (rybízový)
  • 500 ml víno (červené)
  • vývar
ČAS PŘÍPRAVY

 1 HODINA