Jdi na obsah Jdi na menu

PLÁNY DO BUDOUCNOSTI

23. 7. 2020

Cholupičtí myslivci hodnotili uplynulý rok

Výroční schůze mysliveckého spolku Jestřáb Cholupice se konala 16. února v restauraci U Čámrse. Předseda spolku Josef Holeš a hospodář Stanislav Kostka zhodnotili uplynulý rok.

V cholupickém revíru došlo k odstřelu 39 divokých prasat, 15 kusů srnčího, 2 muflonů a 4 kohoutů bažanta. Kromě toho tamní myslivci zastřelili 3 jezevce, 26 lišek, 3 kuny a 42 strak, čili zvěř myslivosti škodící. Do přírody vypustili 4 zajíce. Za odstřel černé zvěře myslivecký spolek získal 7 q ječmene a 6 q pšenice. I tak muselo ještě dokoupit 4,8 q ovsa. Hovořilo se i o zimním přikrmování zvěře a také o novinkách v kynologii. A co čeká cholupické myslivce letos? „Na jaře musíme zorat, připravit a osít políčka pro zvěř. Do června připravíme a nainstalujeme napaječky do revíru a do srpna je třeba přerozdělit a opravit krmná zařízení,“ uvedl hospodář Stanislav Kostka.

„Nemáme to zrovna jednoduché, když ani legislativa nás nepodpoří a média z nás dělají vrahy nevinných zvířat,“ mimo jiné uvedl předseda Josef Holeš. Uvědomuje si, že myslivci by měli věnovat více času pochůzkám v revíru a upozorňovat veřejnost na nevhodné chování v přírodě, a to hlavně majitele psů, kteří jsou často neukáznění.

Myslivcům za jejich velmi prospěšnou činnost jménem Úřadu městské části Praha 12 poděkoval radní Petr Prchal, který se akce zúčastnil společně s místostarostou Jiřím Fremrem.